putkiremontti datamike
vesivahinko


S&J Soft Systems Oy
PL 51, 02151 Espoo
Puh: 0400 467 574
posti@datamike.fi

Automaattinen vesivahinkohälytys
250 eur + alv

Home ja kosteusongelma ovat huomattava taloudellinen riski kiinteistön omistajille ja asukkaille myös terveysriski. Kosteus saattaa hiipiä kuukausien ajan huomaamattomista kun kantaviin rakenteisiin tulee hiushalkeamia tai vesieristeet pettävät.
Kerrostaloissa ongelmana ovat päälle unohtuvat hanat ja tukkeutuvat kaivot ja viemärit. Suurimmat vahingot tulevat kuitenkin kun paineelliset putket alkavat vuotaa. Tällöin rakenne vaurioituu kosteudesta ja ajan myötä myös sienikasvustosta. Kerrostaloissa vahingot voivat olla miljoonaluokkaa. Jos asuntoa on osan ajasta asumattomana esim. kesäasuntona tai se on liiketila tai varasto automaattinen seuranta on vieläkin tärkeämpää. Usein pelkkä pesukoneen letkun irtoaminen aiheuttaa kymmenien tuhansien vahingot.
Mikäli ongelma pystytään paikallistamaan heti korjaus on huomattavasti helpompaa ja edullisempaa.

Vesivahinkojen vähentämiseksi S&J Soft Systems on kehittänyt reaaliaikaisen hälytysjärjestelmän kosteusvaurioden havaitsemiseen ja paikallistamiseen. Kiinteästi asennettu kosteusanturi mittaa jatkuvasti rakenteen arvoja ja kerää informaatiota mahdollisisti ongelmista ja ilmoittaa muutoksista kuten yllättäin kasvavasta kosteudesta. Systeemi lähettää sähköpostitse aika ajoin raportin kerätystä informaatiosta ja hälytyksen jos ongelmia havaitaan.

Hälytysjärjestelmän keskusyksikkö kerää laitteista tulevan tiedon ja tekee tarvittaessa hälytykset sähköpostitse. Keskusyksikkö liitetään nettiin tai siihen kytketään nettitikku tai mokkula.

Systeemi on pitkälle automatisoitu ja laite on heti toimintavalmis kun siihen kytketään virta. Keskusyksikkö kytketään verkkoon ja sille kerrotaan hälystysyhteystiedot.
Systeemi tarvitsee yhden keskusyksikön ja yhden laitteen. Lisälaitteita voidaan hankkia lisää.